Γιώργος Μπρούλιας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεώργιος
Μπρούλιας

Υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Αθηναίων

Έργο

Δίνουμε
πνοή
σε κάθε
γειτονιά

#PnoiTora
2018 - 2019

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων

Από τον Ιούνιο του 2018 τελώ Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων. Η βραδιά της 23ης Ιουλίου 2018, η πιο κρίσιμη στιγμή της μέχρι τώρα θητείας μου καθώς, με τη βοήθεια πολλών αιρετών και υπηρεσιακών του Δήμου, κινήσαμε άμεσα τις διαδικασίες ώστε και τα 621 παιδιά να επιστρέψουν σώα και αβλαβή στους γονείς τους.

Γιώργος Μπρούλιας, 2018 - 2019, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων
2017 - 2019

Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ύστερα από μια ομολογουμένως επιτυχημένη διετή θητεία στην Οικονομικη Διαχείριση του Δήμου Αθηναίων επιλέχθηκα να φέρω εις πέρας το πιο δύσκολο κομμάτι της πόλης. Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβα Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, θέση την οποία διατηρώ μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, η Διεύθυνση Καθαριότητας προχώρησε σε σημαντικές και κομβικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και στη συλλογή αυτών. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ( κλείσιμο ΧΥΤΑ Φυλής για πολλές συνεχόμενες ημέρες κατά τακτά χρονικά διαστήματα, κα.) καταφέραμε τα κάτωθι και η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού έχει οδηγήσει πλέον σε ορατή βελτίωση της κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τον Ιούνιο του 2017 θέσαμε σε λειτουργία τον κινητό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ, έναν από τους ελάχιστους αδειοδοτημένους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων που λειτουργούν στην Αττική).
  • - Από το καλοκαίρι του 2017 εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη και συνεχή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας.
  • Αιτηθήκαμε την πρόσληψη 435 νέων μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας και η διαδικασία βρίσκεται στην ολοκλήρωση της.
  • - Αυξήσαμε  τα προγράμματα αποκομιδής στην πόλη.
  • - Μειώσαμε τα διανυόμενα τονό-χιλιόμετρα με τη χρήση του ΣΜΑ, συμβάλλοντας στην μείωση του κόστους συλλογής και μεταφοράς στο ΧΥΤΑ.
  • -Ανανεώσαμε το 40% κάδων και οχημάτων καθαριότητας με την τοποθέτηση 4.500 νέων κάδων στις γειτονιές της πόλης και με την απόκτηση 41 νέων οχημάτων που βελτιώνουν την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων.
  • Εξασφαλίσαμε υποστηρικτικό εξοπλισμού για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στην καθαριότητα της πόλης.
  • - Αποδώσαμε περισσότερο χώρο στους κατοίκους σε δρόμους και πεζοδρόμια, εγκαθιστώντας 17 βυθιζόμενους συμπιεστές απορριμμάτων που αντικαθιστούν 500 συμβατικούς κάδους σε γειτονιές όπως οι Αμπελόκηποι, ο Νέος Κόσμος, τα Πατήσια, η Κυψέλη.

Επίσης, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, θέσαμε σε πλήρη εφαρμογή τη σύγχρονη και αποτελεσματική διαδικασία κομποστοποίησης απορριμμάτων που προωθεί τον διαχωρισμό στην πηγή και την εναρμόνιση με την οδηγία πλαίσιο 2008/98/ΕΚ, προχωρώντας στην εφαρμογή του δεύτερου σταδίου του σχεδιασμού, που περιλαμβάνει την ξεχωριστή συλλογή οργανικών απορριμμάτων από τους μεγάλους παραγωγούς(καταστήματα, ξενοδοχεία ,οργανισμοί , super market  κ.α).

Προχωρήσαμε στην αποκομιδή με ραντεβού στα κεντρικά σημεία της πόλης και στα σημείου Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αποκομιδή. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη συνεργασία των επιχειρήσεων και των κατοίκων για μια Αθήνα Καθαρή.

Καταφέραμε να θεσμοθετήσουμε πρόγραμμα έξυπνης αποκομιδής σε κεντρικό σημείο της πόλης στο Εμπορικό Τρίγωνο Στόχος του προγραμματος «εξυπνης αποκομιδής είναι ενημερώνονται επαγγελματίες και κάτοικοι του Εμπορικού Τριγώνου για την ώρα αποκομιδής των απορριμμάτων μέσω μηνύματος που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο.. Το πρόγραμμα «Έξυπνης Αποκομιδής» εντάσσεται στο πλαίσιο ψηφιακών δράσεων, στο μεγάλο έργο αποκατάστασης που εκπονεί ο δήμος Αθηναίων, στο Εμπορικό Τρίγωνο και την αναβάθμισή του σε τρίγωνο - πρότυπο για τον sπεζό, τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, τη στάθμευση των αυτοκινήτων, τον εφοδιασμό των καταστημάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Γιώργος Μπρούλιας, 2017 - 2019, Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων
2014 - 2016

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών.  Σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα και τους πολίτες της καταφέραμε να βελτιώσουμε τους οικονομικούς δείκτες του Δήμου ξεπληρώνοντας δάνεια και υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση των δημοτικών τελών που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις άγγιξαν ακόμα και το 20%.  Για πρώτη φορά ορίστηκαν επαγγελματικοί συντελεστές ώστε να σχετίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα με τη παραγωγή απορριμμάτων και την αντίστοιχη χρέωση δημοτικών τελών.

Γιώργος Μπρούλιας, 2014 - 2016, Αντιδήμαρχος Οικονομικών
2011 - 2014

Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Από τη θέση του Προέδρου της  ΕΑΤΑ Α.Ε. είχαν την τιμή να παρακολουθώ καθημερινά την υλοποίηση του «Έργου Αθήνα» και την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ύψους 120 εκ. ευρώ σε έργα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, αναζωογόνησης του αστικού ιστού και διαχείρισης της κοινωνικής κρίσης. Τα έργα αυτά δημιούργησαν μεταξύ άλλων, εκατοντάδες νέες θέσεις  εργασίας, στήριξαν πάνω από 800 νέες καινοτόμες επιχειρήσεις, βοήθησαν υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και ωφέλησαν 600 εγγεγραμμένους ανέργους ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Από τις δράσεις φροντίδας και στέγασης επωφελήθηκαν 250 άστεγοι συμπολίτες μας με προγράμματα όπως η λειτουργία καταφυγίου νύχτας και κέντρου ημέρας, καθώς και η μονάδα βραχείας φιλοξενίας.

Παράλληλα, η ΕΑΤΑ Α.Ε. αποτελεί τον σημαντικότερο, ίσως, φορέα για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού της Αθήνας, μέσα από το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών (City of Athens Convention & Visitors Bureau). Πρόκειται για τη μοναδική εξειδικευμένη τοπική δομή διαχείρισης προορισμού σε εθνικό επίπεδο που έχει μάλιστα βραβευθεί ως το καλύτερο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών μάς επιτρέπει να αναδεικνύουμε τις δυνατότητες της Αθήνας ως προορισμού αναψυχής, city breaks, συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων να επενδύουμε σε δράσεις που ενισχύουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές, προβάλλουν μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την πόλη και προωθούν τον προορισμό «Αθήνα» στη διεθνή αγορά∙ να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε στρατηγικές για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, καθώς και την ενδυνάμωση της οικονομίας της πόλης∙ να οικοδομούμε δίκτυα συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και την διασύνδεσή της με τη διεθνή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Γιώργος Μπρούλιας, 2011 - 2014, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών